Normál kép:    Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Átadtuk a híres erdélyi épületek mini makettjeit a szarvasi Mini Magyarországban

Ismertető szöveg: A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason található hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a Mini Magyarország.
A két hektáron elterülő Mini Magyarország közel száz interaktív makettel várja a látogatókat a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig.
Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók olyan építészeti mesterművek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. A park 2015-ben Erdély nevezetességeivel és büszkeségeivel bõvült, így már akár a Dévai várig, vagy a Kolozsvári Szent Mihály-templomig is elkalandozhatunk, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseményei elevenednek meg a szemünk elõtt. 2016-tól a Felvidék, 2017-től pedig Kárpátalja szépségei, történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívják kalandra a látogatókat. A szarvasi Mini Magyarországban töltött országjáró túránk alatt, így már egészen a Pozsonyi várig, a Magyar Szentek Templomáig, vagy akár Huszt váráig is barangolhatunk.
(Forrás: http://minimagyarorszag.hu/info/bemutatkozas/)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page