A direktory hiányzik! Széncinege [Digitális Képarchívum - DKA-122385]
Normál kép:    Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Széncinege (Parus major)

Ismertető szöveg: A széncinege a legnagyobb (veréb méretű), leggyakoribb cinege fajunk. A magyar állomány nem vonuló, szigorú teleken egy részük kedvezőbb időjárású területekre kóborol. A tőlünk északabbra költő széncinegék egy része hozzánk vonul. A faj odúköltő, a harkályok vájta odúk mellett előszeretettel foglalják el a mesterséges odúkat is. A tavaszi-őszi időszakban a széncinegék rovar táplálékot fogyasztanak, fiókáikat elsősorban a lombozatban élő, puha hernyókkal etetik ...


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page