Ismertető szöveg: A Gundel Étterem napjainkban. A Gundel Étterem helyén először Wampetics Ferenc nyitott éttermet 1894-ben. Az éttermet 1910-ben a Gundel Károly vette át, aki az addigra már több neves budapesti étterem és szálloda tulajdonosaként és igazgatójaként is sikeres Gundel János fia volt. A Gundel család irányítása alatt az étterem hazai és nemzetközi elismertségre tett szert. 1949-ben államosították az éttermet. 1991-ben a privatizáció során George Lang és Ronald S. Lauder vásárolták meg az éttermet a magyar államtól, majd 1991-1992 között felújították. A Gundel ma is Budapest egyik legelegánsabb étterme. 1994-ben a Danubius Hotels Rt. és az LL Partners, LP társtulajdonosok lettek a világhírű Gundel Éttermet és a kapcsolódó üzletágakat (Bagolyvár, Borvendéglő, Borpincészet Mádon és Egerben és a Gundel márkanévvel rendelkező termékek forgalmazása) üzemeltető társaságban. Gundel Károly vezetése alatt az étterem kínálatában elsősorban a magyar és a francia konyha ételei szerepeltek. Ezeken kívül voltak saját receptjeik is, amelyek közül a Gundel-palacsinta a legismertebb.
|