Normál kép: 41568222.jpg   Méret: 770x577 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 41568222_nagykep.jpg   Méret: 4000x3000 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A parasztság hajdani életét, hagyományai mutatja be a Mezőföldi Tájház egy közel 160 éves parasztházban. A hagyományos mezőföldi lakóház fala vert fal, a tető formája nyeregtető, fedőanyaga nád. Alaprajzát és tüzelőberendezését figyelembe véve a középmagyar vagy alföldi háztípusba...
A parasztság hajdani életét, hagyományai mutatja be a Mezőföldi Tájház egy közel 160 éves parasztházban. A hagyományos mezőföldi lakóház fala vert fal, a tető formája nyeregtető, fedőanyaga nád.
Alaprajzát és tüzelőberendezését figyelembe véve a középmagyar vagy alföldi háztípusba tartozik. A lakóépület háromosztatú: konyhából, első és hátsó szobából áll.A bútorzata hagyományos paraszti jellegű. A hátsó szobában a ház előző tulajdonosa cipész mesterségének szerszámai láthatóak. Az istálló jelenleg alkotószobaként működik. A gyerekek megismerkedhetnek a korongozás és csuhézás rejtelmeivel. A fészerben régi mezőgazdasági eszközök kaptak helyet, az udvaron pedig a paraszti léthez hozzátartozó pince, gémeskút, galambdúc és tyúkól található. (Forrás: vendegvaro.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page