Normál kép: 55076907.jpg   Méret: 770x578 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 55076907_nagykep.jpg   Méret: 3500x2630 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A Pálmaház a kastély királyi korszakában, 1870-71-ben épült, az akkori legkorszerűbb technológiával és anyagok felhasználásával. A középpavilonos, vasszerkezetű és üvegborítású oldalszárnyakkal, valamint ún. hollandi parterekkel és medencékkel készült együttes műemléki védettség alatt áll.
A Gödöllői Királyi Kastély rekonstrukciója részeként 1997-ben nyílt meg a magántőke bevonásával helyreállított Pálmaház, amely eredeti funkciójának megfelelően kertészetként üzemel.
A kertészet nemcsak érdekes és hiteles látványosságot jelent a kastélylátogatók számára, hanem élő és működő, a lakosság ellátására is szolgáló kereskedelmi egységet is, ahol az igényes kertkultúra sokféle kelléke elérhető.
A kertészetben a hazai és import dísznövények és virághagymák kereskedelme mellett egy- és kétnyári növények termesztése, parképítő és parkfenntartó tevékenység is folyik. Tavasszal a virágpalánták és különleges balkonnövények széles választékát kínálják.
November közepétől karácsonyig Adventi Kiállítás és Vásár várja az odalátogatókat, a karácsonyhoz kapcsolódó virágkötészeti bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal (gyertyaöntés, csuhéfigura készítés, stb.) és a karácsonyi lakásdekoráció számos kellékével.
A Pálmaház és a kertészet megtekintése mára a kastélylátogatás szerves részévé vált, tovább bővítve és színesítve a látnivalók körét. (Forrás: kiralyikastely.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page