Normál kép: 60876400.jpg   Méret: 770x577 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 60876400_nagykep.jpg   Méret: 3072x2304 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést.
A 7,5 hektáron elterülő birtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.
A látogatót a főbejárattól a falun keresztül vezető út viszi végig a Birtok területén. A faluban található a fazekas, a kosárfonó és kovácsmester műhelye, az állatsimogató, a malom és a Zöld Diófa Csárda is, melyek mind-mind interaktív helyszínei az egész napos programnak. Az óvárosban 8 mesterember, és az utcákon imitt - amott felbukkanó, színészek és animátorok által előadott vásári komédiák hozzák vissza a középkor hangulatos mindennapjait. Délelőtt és délután a két színtéren, a Madaras színpadon és a Lovagi küzdőtéren egy-egy komplett előadás várja a nézőket. (Forrás: elmenybirtok.hu)Madaras Színpad
A látogatók testközelből csodálhatják meg a ragadozó madarak ügyességét és kapcsolatteremtését az emberekkel. Emellett ismeretterjesztő programok keretén belül mutatjuk be a madarak tulajdonságait és faji jellemzőit az érdeklődőknek.
Mint hagyományőrzés, a madárröptetés a reneszánsz korban virágzott és nem hiányozhatott a királyok udvarából, ekkorra forrta ki magát művészeti tevékenységgé. Ahogy Balassi mondta: a reneszánsz kori solymász bemutató "gondűző szórakozás".
A napi előadás mellett szakembereink szakszerű ellátásban részesítik a madarakat, összehangoltan a természetvédelemmel. Terveink közt szerepel a környékbeli madárállomány mentése, szaporítása is. (Forrás: elmenybirtok.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page