Normál kép: 25283870.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 25283870_nagykep.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában álló eredeti épületet 1927-ben kúriaként emeltette a Stolte család. Ekkor a környező dombokon gyümölcstermesztés folyt. A gazdasági világválság vetett véget a termelésnek és egyben a Stolte család itt töltött éveinek is.
A kastélyt Jakoby Viktor zeneszerző keresztlányának vette meg nászajándékba. Ettől kezdve ők a Badics család lakta a kastélyt. A házhoz úszómedence és teniszpálya és garázs épült, ami tökéletesen kielégítette az akkori kor igényeit. Az '40-es évek végi államosítás pusztulást hozott a kastélyra, és a körülötte fekvő gyümölcsösre is. A fákat javarészt kivágták az állami gazdaság rendelkezésére, a kúriából pedig szolgálati lakás lett. A következő ötven évben a birtok többször gazdát cserélt, majd az enyészeté lett.
Változás 1992-ben következett be, amikor a kastély ismét magánkézbe került. A régi épület mellé ekkor egy új, háromszintes, az eredeti stílusához hasonló szálloda épült, mely átadása óta szállodaként működik és szolgálja a pihenésre, kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyó vendégeket. (Forrás: cserikastely.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page