Normál kép: 36316729.jpg   Méret: 770x579 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 36316729_nagykep.jpg   Méret: 2300x1730 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában álló eredeti épületet 1927-ben kúriaként emeltette a Stolte család. Ekkor a környező dombokon gyümölcstermesztés folyt. A gazdasági világválság vetett véget a termelésnek és egyben a Stolte család itt töltött éveinek is.
A kastélyt Jakoby Viktor zeneszerző keresztlányának vette meg nászajándékba. Ettől kezdve ők a Badics család lakta a kastélyt. A házhoz úszómedence és teniszpálya és garázs épült, ami tökéletesen kielégítette az akkori kor igényeit. Az '40-es évek végi államosítás pusztulást hozott a kastélyra, és a körülötte fekvő gyümölcsösre is. A fákat javarészt kivágták az állami gazdaság rendelkezésére, a kúriából pedig szolgálati lakás lett. A következő ötven évben a birtok többször gazdát cserélt, majd az enyészeté lett.
Változás 1992-ben következett be, amikor a kastély ismét magánkézbe került. A régi épület mellé ekkor egy új, háromszintes, az eredeti stílusához hasonló szálloda épült, mely átadása óta szállodaként működik és szolgálja a pihenésre, kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyó vendégeket. (Forrás: cserikastely.hu)



A kastélyszálló szolgáltatásai között a túralovaglás is szerepel.



A ló (Equus caballus) az emlősök (Mammalia) osztályának a páratlanujjú patások (Perissodactyla) rendjéhez, ezen belül a lófélék (Equidae) családjához tartozó faj. Ma már csak háziasított vagy háziasítottból visszavadult formáiban ismert. Legközelebbi rokona a vadló (Equus ferus). Egyes nézetek szerint a ló és a vadló egyazon faj, az Equus ferus eltérő alfajai. Ebben az esetben a ló fogalmát tágabban használhatjuk, amelybe beleértjük a vadlovat is, amelytől a háziasított alfajt a háziló névvel különböztethetjük meg (Equus ferus caballus). (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page