Normál kép: 60881064.jpg   Méret: 770x605 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 60881064_nagykep.jpg   Méret: 2800x2200 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést.
A 7,5 hektáron elterülő birtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.
A látogatót a főbejárattól a falun keresztül vezető út viszi végig a Birtok területén. A faluban található a fazekas, a kosárfonó és kovácsmester műhelye, az állatsimogató, a malom és a Zöld Diófa Csárda is, melyek mind-mind interaktív helyszínei az egész napos programnak. Az óvárosban 8 mesterember, és az utcákon imitt - amott felbukkanó, színészek és animátorok által előadott vásári komédiák hozzák vissza a középkor hangulatos mindennapjait. Délelőtt és délután a két színtéren, a Madaras színpadon és a Lovagi küzdőtéren egy-egy komplett előadás várja a nézőket. (Forrás: elmenybirtok.hu)



Főtér
A Reneszánsz Palota előtt elterülő főtéren táboroznak a középkori lovagok, kiknek mindennapi életébe, harci játékaiba tekinthet be a látogató. A katonai tábor mellett a főtéren elevenedik meg a középkori nyüzsgő vásári hangulat, élő piac.
Reneszánsz palota
Az Élménybirtok legpatinásabb épületében, a lovagteremben műsoros lovagi vacsorák várják látogatókat.
Lovagi küzdőtér
Az élménybirtok leglátványosabb állomása a lovagi küzdőtér, ahol vendégeink megtekinthetik a korabeli lovagi tornákat, látványos csatajeleneteket valamint ügyességi lovasbemutatókat. (Forrás: panoramio.com)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page