Normál kép: 61912487.jpg   Méret: 770x1535 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Nagy kép: 61912487_nagykep.jpg   Méret: 931x1856 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: Az Ady és Rippl-Rónai találkozása (Alternatív név: Ady és Rippl) c. szoborcsoport Ady Endre és Rippl-Rónai József találkozását örökíti meg Kaposváron, amint a kutyáját sétáltató festőművész összetalálkozik az irodalmi rendezvényre érkező költővel. Ady: Kisvárosok őszi vasárnapja című versét ez a találkozás ihlette. Alkotók: Gera Katalin, Csernák Máté, a felállítás éve 2010. (Forrás: szoborlap.hu)



Kaposvár Somogy megye dinamikusan fejlődő székhelye, kistérségi központ, egyetemi város és püspöki székhely. (Forrás: Wikipédia)



Diósadi Ady Endre a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A műveltségről, irodalomról írt cikkei a fejlődést és a haladást sürgetik. Költészetének témái az emberi lét minden jelentős területére kiterjednek. Hazafi és forradalmár, példamutató magyar és európai. A szerelemről vagy a szülőföldjéről írt versei éppoly lényeges kifejezései az emberi létnek, mint a szabadság, az egyenlőség, a hit vagy a mulandóság kérdéseiről írott költeményei. (Forrás: Wikipédia)



Rippl-Rónai József magyar festő, grafikus. (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page