Normál kép: 1352657236.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 1352657236_nagykep.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A széncinege a legnagyobb (veréb méretű), leggyakoribb cinege fajunk. A magyar állomány nem vonuló, szigorú teleken egy részük kedvezőbb időjárású területekre kóborol. A tőlünk északabbra költő széncinegék egy része hozzánk vonul. A faj odúköltő, a harkályok vájta odúk mellett előszeretettel foglalják el a mesterséges odúkat is. A tavaszi-őszi időszakban a széncinegék rovar táplálékot fogyasztanak, fiókáikat elsősorban a lombozatban élő, puha hernyókkal etetik ...


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page