Normál kép: 477_588_pix_Oldal_24_Kep_0001.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 477_588_pix_Oldal_24_Kep_0001_nagykep.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Eugénia császárné látogatása Szent-Ilona szigetén.
Eugénia I. Napóleon sírjánál. Kiszállás a szigeten. "The Briars" villa. A sziget képe északkeletről. A Trojan hajó megérkezése Jamestown kikötőbe. Longwood. I. Napóleon sírja.

Ismertető szöveg: Szent Ilona (angolul Saint Helena), avagy Szent Ilona-sziget a Szent Ilona, Ascension és Tristan da Cunha Egyesült Királyság tengeren túli területének egyik adminisztratív része az Atlanti-óceán déli részén. Földrajzilag Afrikához sorolható (távolsága 1868 km Angola partjaitól).
Szent Ilona neve arról ismert, hogy I. Napóleon francia császár második, végső száműzetésének helye volt 1815-től a trónfosztott császár haláláig 1821-ben. A Longwood House, ahol élt, és a Sane Valley, ahol eltemették, 1858 óta francia terület.
(Forrás: Wikipédia)Bonaparte Napóleon, teljes francia nevén Napoléon Bonaparte, olasz nevén Napoleone di Buonaparte, korzikaiul Napulione Buonaparte (Ajaccio, Korzika, 1769. augusztus 15. - Szent Ilona, 1821. május 5.), francia tábornok, hadvezér, politikus. Ragadványnevein a korzikai vagy a kis káplár, ellenfelei a korzikai szörnynek és emberevőnek is nevezték. 1799-1804-ig Első Konzul, 1804-1814/15-ig I. Napóleon (franciául Napoléon Ier) néven a franciák császára (Empereur des Français), az európai történelem egyik legkiemelkedőbb alakja. A világtörténelemben a leghíresebb és legtöbbet emlegetett hadvezér, a hadvezetés máig élő ikonja. Eszméje Nagy Sándorét váltotta, aki Napóleon után a leghíresebb hadvezér még ma is a világon. Emellett mind a mai napig a leghíresebb francia, ugyanakkor leghíresebb korzikai is. (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page