Normál kép: 001_080_pix_Oldal_20_Kep_0003.jpg   Méret: 770x532 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 001_080_pix_Oldal_20_Kep_0003_nagykep.jpg   Méret: 1651x1140 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A budapesti posta
A Verseny-utczai postakezelési épület a kocsipark egy részével

Ismertető szöveg: Már a nyolczvanas években oly nagy lett a főváros területén kézbesítendő csomagok, pénzeslevelek és postautalványok szaporodása, hogy a főposta-palota helyiségei elégteleneknek bizonyultak a forgalom végrehajtására.
Ujabb helyiségekről kellett tehát gondoskodni, így egy időre a csomagok leadása a Rostély-útczában a Károly-kaszárnyában húzódott meg. Azonban a bajon ezáltal csak ideig-óráig volt segítve, mert a szolgálat más ágai is rendkívül megnövekedtek.
így létesült a Verseny-útczában, az u. n. postakezelési épület, mely 2770 öl területen mintegy 300,000 frt költséggel épült.
Ezen épületben van elhelyezve a kézbesítő postahivatal, a keleti pályaudvari mozgóposta-főnökség, a rovatoló postahivatal és a nyomozó postahivatal.
Minden olyan csomag, pénzeslevél, vagy postautalvány, mely bárhonnan a főváros területére szól, a kézbesítő hivatalhoz küldetik.
A hivatali helyiségben 6 átvételi terem van, melyekben a csomagok, útirányok szerint elkülönítetten kezeltetnek azonkívül van ott egy körülbelül 40 méter hosszaságú tágas terem, melyben minden kézbesítőnek külön rekesze van.
Képeink egyike a postakezelési épületet Verseny-utczából tekintve mutatja be a kocsipark egy részével.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1897. január 17.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page