Normál kép: aprovad_0043.jpg   Méret: 770x273 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: aprovad_0043_nagykep.jpg   Méret: 1457x516 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A szálkásszőrü német vizsla

Ismertető szöveg: "Egyike a német vizsla fajtáknak. Nagyon sokan tévesen úgy hiszik, hogy azonos a drótszőrű német vizslával. Pedig manapság egy teljesen különálló fajtáról van szó
Története bizonyos pontig megegyezik a "drótossal". A szálkás és drótszőrű fajták létrejöttét többé-kevésbé gyakorlati tényezők indokolják. Szükség volt a simaszőrű fajták mellett olyan vadászkutyákra, amelyek ellenállóbbak, jobban bírják a hideget és az időjárás viszontagságait. Így alakultak ki a durva szőrű német vizslák. A fent említett fajtáknak a közös őse a barbet (szakállas latinul) szálkás szőrű francia vadászkutya volt. Több kutyafajta keresztezéséből, mint a rövidszőrű német vizsla, ónémet kopó, griffon, és a fent említett barbet, különböző szőrminőségű egyedek származtak, majd a durvább szőrű példányok kiválasztása során kialakult a szálkásszőrű német vizsla. A fajta szelektálásánál elsősorban a küllemi szempontokat vették figyelembe, így nagyon sokat adtak a szőrzet minőségére. A fajta tenyésztése ezért roppant nehézkes.
A szálkásszőrű német vizsla erős testű, szilárd csontozatú, a hideget kitűnően bírja, a meleget viszont nem kedveli. A drótszőrű német vizslához hasonló, nemes megjelenésű, közepes nagyságú kutya. Szőrzete durva, összességében energiát sugároz, mozgása térölelő, harmonikus."
Forrás: Wikipédia : Szálkásszőrű német vizsla


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page