Normál kép: aprovad_0781.jpg   Méret: 770x507 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: aprovad_0781_nagykep.jpg   Méret: 2116x1393 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Skót (feketevörös) setter

Ismertető szöveg: "A gordon szetter a skóciai Gordon herceg tenyészetében alakult ki. 70 cm körüli marmagasságú, robusztus, hosszú szőrű, vörössel tűzött fekete színű fajta.
A gordon szetter elegáns kutya, izmos testalkata a kitartó futást szolgálja. Törzse mérsékelten hosszú, a lágyéka széles és enyhén ívelt. Farka egyenes vagy szabályszerűen görbe, és nem érhet a csánk alá, a kutya vízszintesen vagy valamivel a hát vonala alatt tartja. A szügy mély, de nem túl széles, a szépen ívelt bordák erősen hátranyúlnak. A hosszú, ferde lapocka jócskán hátrahúzódik, a váll nincs túlfeszítve. Könyökei meglehetősen alacsonyan, a törzs közelében vannak. A térd és a csánkízületek szépen kirajzolódnak, a csánk eléggé leengedett. Mancsai ovális alakúak, szépen ívelt lábujjakkal és a talppárnák között viszonylag dús szőrzettel.
Hosszú és feszes nyaka enyhén íves. A szép vonású fej inkább magas, mint széles. A kissé boltozatos koponya a fülek között a legszélesebb, és valamivel hosszabb az arcorri résznél. A stop határozott. Az arcorri rész eléggé hosszú, és nem hegyesedik ki. Felső ajkai erősek, de nem lóghatnak rá az alsókra. Mérsékelten hosszú, vékony fülei alacsonyan tűzöttek, a fej mellett lógnak. Szemei jóval a szemöldökívek alatt ülnek, nem túl mélyen, de nem is lehetnek kidülledők. A gordon szetter harapása ollószerű.
Szőrzete sima és mérsékelten hosszú, ideális esetben nem göndörödhet és nem is lehet hullámos. A zászlós részeknek a lehető legsimábbnak és legegyenesebbnek kell lenniük.
A gordon szetter kizárólag fekete-cserbarna színben ismert. A fekete részeknek nagyon sötétnek és fényesnek kell lenniük, a cserbarna pedig valójában inkább mély mahagónivörös árnyalatú. A mellkason egy apró fehér pötty megengedhető. Szemei mindig sötétbarnák. "
(Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Angol_pointer)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page