Normál kép: 1522488108.jpg   Méret: 770x726 Színmélység: 24bit Felbontás: 96dpi
Nagy kép: 1522488108_nagykep.jpg   Méret: 1273x1200 Színmélység: 24bit Felbontás: 96dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Csak erős idegzetűeknek!
Pócsi Béla. Hatszoros világbajnok díszmadártenyésztő. Genetikailag van a zsigereibe kódolva a Természet, az állatok, a madarak szeretete. Emellett otthonában tart több mint három évtizede egy tigrispitont- Gusztit. Hossza meghaladta a négy métert, súlya közel egy mázsa. Fotóm etetéskor készült- ez a láncreakció része... bár sajnáljuk a nyuszikát, de a kígyónak is enni kell ahhoz, hogy életben maradjon.

Ismertető szöveg: A tigrispiton (Python molurus) a hüllők (Reptilia) osztályának pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe, ezen belül a pitonfélék (Pythonidae) családjába tartozó faj.
Magányos, fákon élő lény. A fára úgy mászik fel, hogy rátekeredik a törzsére, és pikkelyeivel kapaszkodik belé. Addig függeszkedik egy ágon, amíg el nem halad alatta egy megfelelőnek látszó áldozat - leginkább kisemlős, szarvas, disznó vagy majom. A zsákmányt leginkább nyelvével vizsgálódva érzi meg. Áldozatát testgyűrűivel összeszorítva öli meg. Becslések szerint szabadon 40 évig élhet - fogságban tovább él és nagyobbra is nő.
(Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Tigrispiton)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page