Normál kép: 349_476_pix_Page_36_kep_0001.jpg   Méret: 770x388 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 349_476_pix_Page_36_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1655x833 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A pöstyéni Thermia Palace szálló, mely az Irma-fürdővel egybe épült közvetlenül a gyógyforrások felett. A legideálisabb szálló-szanatórium.

Ismertető szöveg: Aki megszáll a fejedelmi berendezésű Thermia Palace 200 szobáinak egyikében, az részese a gyógykezelést, jólérzést és szórakozást biztosító minden előnynek.
Közvetlenül a szobából fűtött folyosók és liftek segélyével jut a fürdő épületbe, mely 3000 ember befogadására van berendezve. Hatalmas kupolával boltozott medenczéje, melyben az eredeti iszapforrás bugyog, nagyságával épp oly imponáló, mint díszes kiállításával.
A több százra rugó kabinok egészen újszerű berendezései végtelenül megkönnyítik a kezelést. Ezekhez csatlakozik a rádiumemanatórium, svéd-torna intézet, villanyos és szénsavas fürdők, Röntgen-kamra, inhalatórium, massage terem, laboratórium, hidegvíz-, nap-, lég- és fényfürdők, szóval mindaz, ami az eredményes gyógy eljárashoz csak elképzelhető.
A szálló társastermei a legnagyobb igényekről gondoskodnak.
Külön házizenekar szórakoztatja a bennlakókat, akik szükség esetén szanatóriumi el¬ látásban részesülnek a bennlakó orvos és külön dietikus konyha révén.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1912. május 26.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page