Normál kép: 0345_0464_pix_Oldal_43_kep_0001d.jpg   Méret: 770x573 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 0345_0464_pix_Oldal_43_kep_0001d_nagykep.jpg   Méret: 1319x981 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A Tátra-adriai automobil tura-útról. - Jelfy Gyula fölvételei.
Előkészületek az indulásra.

Ismertető szöveg: "Vasárnap kora reggel, szép tiszta hajnali időben kezdődött meg a Magyar Automobil Club idei turautja, mely Budapestről való elindulással Horvátországon át elvezetett az Adriáig, második szakaszában pedig a Magas Tátra felé tartott, hogy azután ismét Budapesten érjen véget.
Harmincöt hatalmas automobil vett részt a turautban, nem emlitve a kisérő automobilokat. A Kígyó-térről indultak el az automobilok, melyekről felvételt készitett a start előtt fényképészünk. Jelen volt a startnál József főherceg, a turaut fővédnöke is.
Öt perccel öt óra után kezdődött meg a start. Kétperces időközökben robogtak el azután a térről a pompás versenyautomobilok; mindegyiken négy-öt utas volt. Nyolc napig tartott a turaut. Vasárnap délután érkeztek vissza az automobilok Budapestre.
A káposztásmegyeri csárdán tul, az országuton volt kijelölve az érkezés végpontja. Lobogókkal ékesitett diszkaput állitottak itt fel. A Magyar Automobil Club tagjain kívül nagy érdeklődő közönség várta az érkező automobilokat."
(Forrás: http://www.huszadikszazad.hu/1913-junius/sport/a-tatra-adriai-turaut)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page