Normál kép: 0825_0984_pix_Oldal_33_kep_0001.jpg   Méret: 770x245 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 0825_0984_pix_Oldal_33_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 5488x1744 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A császári fórumok jövendő képe a tervbe vett ásatások után.
Torre Delle Millicie. Augustus fóruma, Mars Ultor temploma. Az Arco Dei Pantani. Nerva Fóruma. A Colonnacek.

Ismertető szöveg: "A Torre delle Milizie Róma legrégebbi lakótornya, a város egyik fő középkori műemléke a Quirinalis-dombon, Traianus vásárcsarnoka felett. Mint a többi hasonló korabeli római erődítmény, egy feudális nagyúr családi lakóhelyéül és egyben kíséretének katonai támaszpontjául szolgált.
A torony négyzetes alapokon épült, alapjának méretei 10,5 × 9,5 m. A torony eredeti magassága nem ismeretes, mivel az 1348-as földrengés után a legfelső két emeletét elbontották, így kapta a mai 50 méteres magasságát. A földrengés nyomán kissé meg is dőlt a torony, ami ma is megfigyelhető.
Augustus fóruma (vagy latinul Forum Augustum) épületegyüttes, császári fórum Róma városában. A fórumhoz tartozott a Bosszúálló Mars temploma (vagy Mars Ultor temploma), melynek építésére Augustus a philippi csatában tett fogadalmat. A templomból a megrepedezett lépcsők és négy oszlop maradt fenn. Augustus idejében állt még itt egy óriási Mars-szobor is, mely feltűnően hasonlított a császárra magára. A területen ezenkívül egy másik Augustus-szobor is állt, Suburra fala előtt.
Nerva fóruma az ókori Róma városának egy épületegyüttese, császári fóruma volt az egykori IV. Templum Pacis regióban. A fórumot az előző császár, Domitianus kezdete építeni, de i. sz. 97-ig készült. Tulajdonképpen egy hosszú folyosó volt, melynek egyik végén állt - még a 18. század elején is Minerva temploma, mára azonban csupán alapzata maradt. "
(Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page