Normál kép: 0465_0581_pix_Oldal_61_kep_0001_001resz.jpg   Méret: 770x987 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Nagy kép: 0465_0581_pix_Oldal_61_kep_0001_001resz_nagykep.jpg   Méret: 1127x1445 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A Margitsziget új fürdőjének berendezése.

Ismertető szöveg: "Az új fürdőnek átalakítása után negyvennyolcz minden kényelemmel és a legmodernebb egészségügyi készülékkel berendezett kabinja van. Valamennyi fürdő kizáróan gyógyfürdőként szolgál s a forrásból nyomás alatt közvetetlenül a medenczébe folyó gyógyvízzel táplálkozik.
A fürdőkádak új tervek szerint készültek s hogy a be- és kiszállást megkönynyitsék, félig elmélyítve vannak elrendezve. A kívül-belül üvegzománczczal bevont fürdőkádak úgynevezett angol fayenceból (Feuerton) készültek és sima, kerekded és tetszetős formájuk mellett nagy vizbefogadóképességűek. A kádak fölött erős, fémtartórudak és a falba beépitett zuhanycsaptelepek vannak elhelyezve, utóbbiak sima porczellánpajzszsal vannak elfedve. E készülékek egyetlen fogással bármely vizhőmérsékletre beállíthatók.
Valamennyi tükörmedenczénél azonkívül mélyített angol fayence (Feurton) zuhanytálczák vannak a padlóval egy magasságban elhelyezve.
Valamennyi I. és II. osztályú fürdő sima, elegáns alakit, ugyancsak angol fayence (Feuerton) mosdótálakkal vannak fölszerelve, a melyek zománczozott konzolokra támaszkodnak.
Az I. osztályú fürdőkabinok alacsony-öblitésű, zajtalanul működő angol fayence (Feuerton) klozettel vannak ellátva.
A kabinok azonkívül modern bútorral, az ablakok tetszetős üvegezéssel, középponti fűtéssel, villámvillágitással, csengőberendezéssel stb. vannak ellátva."
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1913. július 20.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page