Normál kép: 289_400_pix_Oldal_28_kep_0001_001resz.jpg   Méret: 770x467 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Nagy kép: 289_400_pix_Oldal_28_kep_0001_001resz_nagykep.jpg   Méret: 898x545 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Hogy lehet megismerni, melyik élelmiszer van hamisítva?

Ismertető szöveg: "A tiszta vaj kanálban tűz fölé tartva lassan forr, művaj v. margarin serczeg.
Lilamethyl-anilintől a hamis eczet kék vagy zöld lesz.
A jó kenyér, ha kiszárítják, nehezebb lesz, mint a rossz.
A hamisított lekvár olyan foltot csinál a szöveten, melyet még kifőzéssel sem lehet eltávolítani.
A timsós kenyér megfeketül, ha ammónia-karbonáttal leöntjük.
Az olvasztott vaj, ha tiszta, átlátszó, ha művaj, zavaros. "
(Forrás: Vasárnapi Ujság, http://epa.oszk.hu/00000/00030/03261/pdf/VU_EPA00030_1916_21.pdf)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page