Normál kép: magyar_grafika_1923_2850_005.jpg   Méret: 653x2736 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Az Universal rt. cég hirdetéspályázatáról

Ismertető szöveg: "Az Universal grafikai szaküzlet rt. egész oldalas hirdetésére kiírt pályázat feltétele között mint szigorú szabály szerepelt, hogy a kötött szöveg mellett a pályázók csakis betűöntödei anyagokat használhatnak s nem vehetik segítségül sem a rajzónt, sem a vésőt, hogy a különféle alnyomatú lemezek megmunkálásával teremtsenek maguknak segítőanyagot.
Dicséret. "Kolozsvár." Ötletes munka. Slágerszavak kitűnően érvényesülnek. A szavakból szedett nyilat léniából kellett volna szedni. - Harmadik helyen dicséretet nyert munka. Szedője : Ferenczy Béla Cluj-Kolozsvár, Tipográfia Kadima.
Dicséret. "Szeptember végén." A sorfolt alsó része indokolatlanul tömörebb a felső résznél, amelynek olvashatóságát nyilván a kurrensbetűs sorok fokozzák. Az alsó vignetta helyett feltétlenül nagyobbat kellett volna alkalmazni. Egyébként jól sikerült munka, amely az ötödik helyen dicséretben részesült. Szedője : Lombár László Budapest, Glóbus nyomda rt.
Dicséret. "Vampa." Egyszerű, de kitűnő összhatású munka. Csak lényegtelen javításra szorulna: a "gépet" és "betűt" sorcsoportok át ha másként nem lehet - a csonka csillag kiegészítésével jobban kell elválasztani egymástól és az alsó nyílszerű díszt el kell hagyni. - E munka az első helyen dicsértetett meg. Szedője: Katona Gyula Debrecen, Városi nyomda."
(Forrás: Magyar Grafika, 1923. december)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page