Normál kép: magyar_grafika_1925_036_001resz.jpg   Méret: 455x668 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: A miskolci grafikai kiállítás plakátjára kiírt pályázaton dicséretet nyert "Nulla dies sine linea II." jeligéjű munka
A miskolci grafikai kiállítás plakátjára kiírt pályázaton dicséretet nyert "Favorit" jeligéjű munka

Ismertető szöveg: "NULLA DIES SINE LINEA I, II. Mindkét munka megszokottabb formájú. Újszerűségüket kis nyomdai vignetták plakátra való felnagyítása és ezeknek szerencsés szimbolizáló jelentősége adja.
E tekintetben az I. számú munka jobb, mert a nyomdászat mellett a művészetet is szimbolizálja, viszont a II. számú munka csak az előbbit ábrázolja. Szedésben az utóbbi a modernebb, az I. számú a konzervatívabb, de határozottan jó folthatású, ami kivitel esetén csak fokozható, mert a kiválasztott modern betűtípus sokkal erőteljesebb foltot fog eredményezni. A két munka közül az első számú a pályázat legjobb hatású munkája.
FAVORIT. Eszmében a legfeltűnőbb és így újszerű plakát. Az ilyen kompozíciónál használandó betűnek azonban némileg igazodni kell a sorok irányához is. E munkánál a haránt elhelyezett sorok, legalább is a fősorok kissé félszegen festenek, amit kurzív betűvel lehetne csak eltüntetni."
(Forrás: Magyar Grafika, 1925. március-április)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page