Normál kép: magyar_grafika_1926_0230.jpg   Méret: 770x339 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: magyar_grafika_1926_0230_nagykep.jpg   Méret: 1230x541 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A Schnellpressenfabrik Frankenthal, Albert & Cie AG. Frankenthal, cég tekercs-papírra nyomó variábilis mélynyomó körforgógépe lappéldányoknak hajtogatott állapotban való kirakására is, amit e gép variábilis vágó- és hajtogatószerkezetei tesznek lehetővé

Ismertető szöveg: "A berakóasztalon (Stapeltisch) kb. 1/2 méter magasan felhalmozott papír - amelynek nyomás alatti emelkedése automatikusan történik - a szívók által felemelve a berakóasztal lejtős részén elhelyezett szállító-szalagok és görgők rendszerével továbbittatik. A szalagok meghajtásába kapcsolódik az ú. n. ívlassítószerkezet (Bogenverlangsamung), amely arra szolgál, hogy az alsó illesztékekre nagy gyorsasággal érkező ívet közvetlenül az illesztékek előtt meglassítsa, hogy így az ütközés következtében máskülönben elkerülhetetlen soregyenkülönbségeknek elejét vegye.
Miután a papír az alsó illesztékekhez ért, az oldalregisztert biztosító húzószerkezet (Ziehapparat) lép működésbe. Ily módon az ív helyzete hossz- és keresztirányban tökéletesen biztosítva van, a nyomóhenger ívfogója megragadja a papírt és a forma és a nyomóhenger közt átvezeti, miáltal a forma-rézhenger mélyedéseiben lévő festék a papírra nyomódik. ... "
(Forrás: Magyar Grafika, 1926. szeptember-október)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page