Normál kép: magyar_grafika_1928_0444.jpg   Méret: 770x1064 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: magyar_grafika_1928_0444_nagykep.jpg   Méret: 1935x2674 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Újévi üdvözlőlapok II.

Ismertető szöveg: "Horváth Ferenc kártyájának betűi és vonalai váltakozva kék és pirosszínűek. A tangírozott rész a kék. A mint a reprodukción is látszik, a fejlődött technikát szimbolizálja: távirat-, telefon-, antennahuzalok viszik tovább jókívánságait az 1929. évre. Eredeti ötlet kitűnő, finom megoldásban.
Kettinger Antal kéknyomású linometszetes lapján a számok pirosnyomásúak. Türelem munka ez a letűnőfélben levő "izmusok" stílusában készült művészi produkció.
Sallmayer Ferenc lapjának vastag vonalai pirosnyomásúak. Nagy igényeket nem akar támasztani.
Prüner Arnold, noha most nem gyakorolja művészetét, mert rossz lábai a korrektori asztalhoz kényszerítik, nagyon szép három színnyomásos lapot szedett. A B szára és két félköre élénk kék kéziszínezése mosolyog, bájjal önti el a lapot.
Mihalik Pál végtelenül bájos, egyforma négyszögű lapja általános tetszésnek örvend. Színezése összhangban van a szedésmegoldással.
A Monotype-társaság üdvözlőlapjának zöldnyomású fősora ugyancsak vonalakból tevődött össze.
Fekete Géza újévi lapjának reprodukcióján nem érvényesül az eredetinek ezüstszínű vonal- és hullámos oldaldísze. Régi, szolid tipográfia.
Dukai Károly ólommetszésű piros-fekete nyomásos lapja jó folthatású. Hatását emeli a jól megválasztott samoászínű merített karton. Ügynevezett kitűnő "Werbedruck"."
(Forrás: Magyar Grafika, 1928. november-december)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page