Normál kép: pesti_elet_0027a.jpg   Méret: 770x699 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Nagy kép: pesti_elet_0027a_nagykep.jpg   Méret: 1158x1051 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Epizód a korzói konvent.

Ismertető szöveg: Bemutatjuk Apponyi Albertet is Batthyány Tivadarral s egy harmadik gróffal. Alighanem az önálló magyar jegybank esélyeiről beszélgetnek inkább, mint a tavalyi hóról, vagy a cserebogarak intelligenciájáról. (Forrás: Tábori Kornél: Pesti élet)



Gróf nagyapponyi Apponyi Albert György Gyula Mária politikus, miniszter, belső titkos tanácsos, nagybirtokos, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Jászberény város aranymandátumos képviselője. Az 1920-as párizsi békekonferencián a magyar delegáció vezetője volt. Különböző magyarországi egyetemek, tudósok, illetve politikai csoportok 1911-32 között ötször jelölték Nobel-díjra, ám nem tüntették ki. (Forrás: Wikipédia)



Németújvári gróf Batthyány Tivadar magyar politikus, országgyűlési képviselő (Szabadelvű Párt, Nemzeti Párt, Függetlenségi és Negyvennyolcas Párt, Függetlenségi és 48-as (Justh) Párt, Függetlenségi és 48-as (Károlyi) Párt, Függetlenségi 48-as és Kossuth Párt), király személye körüli miniszter az Esterházy- és később, néhány napig a harmadik Wekerle-kormányban. Az őszirózsás forradalom forradalom után a Károlyi Mihály-kormány belügyminisztere volt 1918 decemberéig. (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page