Normál kép: pesti_elet_0075b.jpg   Méret: 691x547 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Margitszigeti őslakók: Nagy Endre, Csergő Hugó, Mester Sándor.

Ismertető szöveg: A margitszigeti bohémek családjába tartozik a következő három jókedvű fiatalember is, aki cigányosan búvik meg a képecskénken: a mindig ötletes Nagy Endre, aki elhagyta a zsurnaliszta- pályát és páratlan kedveltségü kabarédirektor lett; az energikus Mester Sándor, az egykori világjáró tengerésztiszt, akit a Pesti Napló szerkesztői székébe juttatott ritka újságírói talentuma és a kicsi, de sokféle borsnál erősebb Csergő Hugó, A lovag ur kedvestollu szerzője, aki élesszemü újságíróból melegszívű poétává lett s aztán a zsurnalisztika legforróbb kohójához fordult vissza: ma a Pesti Hírlap tekintélyes politikai rovatvezetője. (Forrás: Tábori Kornél: Pesti élet)



Nagy Endre, született: Grósz Endre magyar újságíró, író, konferanszié, kabaréigazgató. "A magyar kabaré atyja." (Forrás: Wikipédia)



Csergő Hugó költő, író, újságíró. A holokauszt áldozata lett. (Forrás: Wikipédia)



Mester Sándor újságíró. Elvégezte a fiumei tengerészeti akadémiát, utána a kereskedelmi tengerészetnél szolgált. 1901-ben Budapesten telepedett le. Ettől kezdve a Pesti Napló politikai riportere és külpolitikai vezércikkírója, majd segédszerkesztője, végül felelős szerkesztője. Sokat tett a nagy múltú lap korszerűvé tétele érdekében, közreműködött kiváló írók (Móricz, Kosztolányi, Karinthy stb.) munkatársul való megnyerésében. 1947-ben A toll mártírja címmel cikkgyűjteményt adott ki a fasizmus áldozatairól. (Forrás: Magyar Életrajzi Lexikon)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page