Normál kép: orszagos_kiallitas_069.jpg   Méret: 770x1325 Színmélység: 8bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: orszagos_kiallitas_069_nagykep.jpg   Méret: 795x1368 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Báró Eötvös József szobra.

Ismertető szöveg: Az 1885. évi országos kiállítás folyamában minden magyar ember alkalmat fog keresni, hogy az ország fővárosát megtekintse, illetőleg újból meglátogassa. Százakra megy azok száma, kik először lesznek most Budapesten. A főváros: az ország szíve, melyre minden magyar ember büszke, melyért minden hazánkfia lelkesül. A főváros fokozatos fejlődése iránt az ország minden részében egyaránt érdeklődnek és ha a külföldiek jó emléket visznek magukkal Budapestről, erre nemcsak a fővárosi, de minden magyar ember is büszke lesz. (Forrás: Budapest a kiállítás alatt : Fővárosi kalauz és tájékoztató ... az Országos kiállításról szóló függelékkel)



A Corzo előtt befásitott, s elkerített téren áll Eötvös József báró szobra, mely a nem rég elhunyt Huszár Adolf egyik sikerült müve. (Forrás: Budapest a kiállítás alatt : Fővárosi kalauz és tájékoztató ... az Országos kiállításról szóló függelékkel)



Báró vásárosnaményi Eötvös József Károly Bertalan Adalbert magyar jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia (1866-tól 1871-ig) és a Kisfaludy Társaság 1. elnöke (1860-1867), Eötvös Ignác politikus fia, Eötvös Loránd fizikus apja. (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page