Normál kép: 1399140535.jpg   Méret: 770x690 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1399140535_nagykep.jpg   Méret: 2514x2253 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Egy kb. 9 mm-es fekete pók megragadott egy kisebb legyet.

Ismertető szöveg: A pókok (Araneae) a pókszabásúak osztályának egyik rendje. Két testtájjal, nyolc lábbal, csáprágóval (chelicera) rendelkező, ragadozó életmódot folytató ízeltlábúak. 3 alrend, 111 család és mintegy 40 000 faj tartozik közéjük.
Minden pók termel pókselymet, egy vékony, erős fehérjét, amit az utótestük végében lévő mirigyek választanak ki. Sok fajuk ebből szövi a zsákmány megfogására szolgáló hálót. Ennek ellenére több faj háló nélkül vadászik. A selymet felhasználják még közlekedésre, fészekkészítésre és az áldozat becsomagolására.

A légy a kétszárnyúak rendjébe tartozó rovarok egy részének hagyományos, mindennapi neve. A legyek nem alkotnak tudományos értelemben vett rendszertani csoportot, ahogy például a rendbe tartozó bögölyfélék, szúnyog-, méhtetű-, bagócs- és cseszlefajok sem. A légynek nevezett fajok többsége a rövidcsápú kétszárnyúak alrendjébe tartozik. A légy elnevezést gyakran használják egyetlen faj, az ember környezetében leggyakoribb házi légy (Musca domestica) rövidebb neveként is. (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page