Normál kép: 1552997691.jpg   Méret: 770x578 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1552997691_nagykep.jpg   Méret: 4320x3240 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Csak azért mutatom meg nektek ezt az érdekes virágot, mert számomra is meglepetés volt. A legényvirág nekem még soha nem hozott virágot, nem is gondoltam volna, hogy képes erre. Hát, tévedtem.

Ismertető szöveg: A Zamioculcas a kontyvirágfélék (Araceae) családjának egyik nemzetsége, melynek egyetlen faja a Zamioculcas zamiifolia. Trópusi évelő növény, Kelet-Afrikában őshonos.
Az utóbbi évek felfedezettje és egyre divatosabb növénye. Népszerű szobanövény különleges alakja, szép, fényes levélzete miatt. Irodákban, túlfűtött lakótelepi lakásokban is szépen fejlődik, nagyon strapabíró.
Föld alatti gyökérgumói tápanyagok és víz raktározására specializálódtak. Föld alatti rügyeiből hajtanak ki a szivacsos szerkezetű levélszárak, és azon kétoldalt felváltva ülnek a tojásdad,fényes, sötétzöld levelek.
Épp ezért egyetlen igénye, hogy ne öntözzük túl. Vastag húsos levelei és különleges gyökérrendszere igen sokáig tárolja a vizet. Ha már úgy látjuk, hogy a növény földje teljesen ki van száradva, a levelek és a gyökér akkor is tele van vízzel.
Ha jól gondoztuk a zamiopálmánkat, a növény akár 1,5 méter magasra is megnőhet, és virággal is megajándékozz minket. Virágzata torzsa alakú. A virágzás ideje nyár közepétől őszig tart. Virágzata sárgás barna színűek, kb. 7-10 cm hosszúak.
(Forrás: http://www.viragplaza.hu/virag/legenyvirag)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page